петък, 29 юли 2011 г.

Възпаления, инфекции и диабет причиняват болка при полов акт

Има няколко физиологични причини за болките при секс:

Недокосната или чувствителна девствена ципа.

Възпаления и инфекции - различните вагинити, цервицити, инфекция на мястото на девствената ципа, възпаление на бартолиновите жлези, сраствания, ендометриоза и други заболявания на тазовите органи.

В постменопаузата се променя хормоналният фон, настъпва недостиг на естрогени при жените.



Това води до изтъняване на влагалищната лигавица, а атрофичните процеси прогресират. Възпаления, инфекции и диабет причиняват болка при полов акт

Понижава се овлажняването (смазката) и поради тези причини половият акт носи неприятни усещания и болка. Затова е необходимо да се използват качествени лубриканти с дълготраен смазващ ефект, които може да намерите в някои секс магазини.

При някои заболявания на организма също могат да възникнат различни сексуални разстройства.

Например при инсулинозависим захарен диабет настъпват не само атрофични изменения във влагалищната лигавица, но и в уретрата, пикочния мехур, в тазовото дъно.

Всичко това води до инфекция и формиране на неврогенен пикочен мехур, а оттам - до понижаване на половото влечение, до диспареуния и депресия.
Още за диспареунията четете ТУК!
Макар и рядко, болка може да възникне и поради клиторни сраствания или вродени дефекти.

И не на последно място - грубият полов акт също може да предизвика болка и страх от половия акт въобще. Впоследствие се стига до диспареуния и дори до вагинизъм.


bulpress.net
Flamingo

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Flamingo ADS

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...