понеделник, 1 август 2011 г.

Каменната сватба

Каменната сватба


Кърджалииските пирамиди са скални образувания, разположени източно от град Кърджали. Пирамидите се намират на ридовете Каяджик и Чуката в Източните Родопи. Те са едни от най-посещаваните от туристи скални пирамиди в България. Формирали са се преди близо 40 милиона години, когато Източните Родопи са били дъно на море. Красивите скали са се образували от утаената вулканична пепел и скални късове и наподобяват човешки фигури, коне, птици, обелиски. Някои фигури са лесно рушими, защото са изградени от чисти туфи. За разлика от тях тези скали, в които има и метални примеси, са значително по-здрави.

Най-голям туристически интерес представлява скалната група Вкаменената сватба, която се намира близо до село Зимзелен. В тази група се намират фигури с височина до 10 метра, наподобяващи хора, животни и други. Тази група е разположена на площ от близо 50 декара. Интересна е легендата, която разказва за обичаите в древността - Когато тръгнела сватбата, всеки, който зърнел лицето на булката, се вкаменявал. Така при една сватба духнал вятър, отвял воала, скриващ лицето на булката, и всички сватбари били вкаменени на мига! Интерес представлява и това, че самите фигури не са едноцветни. Това се дължи на наличието на различни метални оксиди.

В кърджалийския регион се намира и друго интересно варовиково образувание - Каменните гъби. Образували са се преди милиони години, под въздействието на влагата и вятъра, който им е придал причудливи "гъбени" форми, но с гигантски размери.

Кърджалийските пирамиди са обявени за природна забележителност през 1974 г.
bg.wikipedia.org

Пещера Вулвата /пещера-утроба/.


с. Ненково Кърджалийско – Тракийско светилище Пещера Вулвата /пещера-утроба/. Пещерата представлява естествен хоризонтален процеп в скалата, дълбок 22 метра, който е бил допълнително изсечен от човешка ръка. Височината на дупката е 3 метра, а ширината - около 2,50 м. Вътре прониква достатъчно светлина. Цялата пещера е оформена буквално като женски полов орган и отговаря напълно на описаните от известния ни траколог проф. Александър Фол пещери-утроби.
В далечината на дупката има издълбан олтар висок около 1,30 м, който е с формата на малките срамни устни. В центъра му е направена малка дупка, дълбока около 10 см и широка 5 см, която е изсечена леко настрани. Видяното дава основание на Овчаров да прецени, че пещерата е тракийски храм от ХI-Х в. пр. Хр. Тунелът е с идеална ориентация юг-север, като входът му е от юг. На тавана му има специално направен процеп, през който точно в 12 ч всеки ден пада един слънчев лъч. Той се вижда в продължение на няколко минути, като постепенно се уголемява, движейки се към олтара.

При нарастването си светлината добива формата на фалос. През август, когато пещерата е проучена за първи път лъча е бил около 2 метра. През февруари или началото на март обаче слънцето минава на такова ниво, че лъчът се уголемява до 22 м и влиза точно в дупката на олтара. Там слънчевият фалос се задържа с леко трептене минута-две. Това невероятно явление, символизиращо оплождане, е заснето от пещерняка Гумаров с видеокамера. То може да се види само веднъж в годината, точно в 12 часа. Денят, в който се разиграва това чудо, още не е известен на учените, защото водачът пещерняк не е запомнил точно кога е бил в пещерата. Вървейки от изток на запад, слънцето постепенно влиза в малкия скален процеп под формата на продълговат лъч. Колкото повече заревото отива на запад, толкова повече лъчът се увеличава.

От пещерата струи вода, която се събира в малък басейн в подножието й. Иначе районът на с. Ненково е абсолютно безводен. Водата в пещерата-утроба се просмуква от скалата и не пресъхва никога. В религията на траките (орфизма) култовите места са винаги на връх в планината, в пещера с течаща вода в нея. Пещерата е за траките символ на утробата, зачатието и възраждането на живота.

Затова проф. Николай Овчаров е убеден, че е открил дълго търсената пещера утроба, древния храм на траките, където са се провеждали божествените мистерии наречени още дионисиеви оргии. В България са открити хиляди тракийски жертвеници, но такава пещера-утроба, която обяснява орфизма, досега не е намирана никъде по света. Говори се, че подобни пещери има в Делфи и на о. Самотраки в Гърция, но те не са толкова добре запазени и така прецизно оформени. Нашата пещера край Ненково е храм, в който траките са правели Дионисиевите мистерии, казва Николай Овчаров.

Откритието доказва, че орфизмът е издигал в култ слънчевия бог, който опложда подземната богиня майка и това се случва в пещера. Във фрагмент от "Вакханките" на Еврипид се разказва как са протичали тези мистерии. Там се описва оргия, която се прави в пещера с течаща вода, символизираща сперма. Фолклорът ни също пази данни за вярванията на траките.

В Странджанско например се почита св. Марина, която е пряка наследница на античните божества. Тя също обитава пещера и култът към нея изисква веднъж в годината момите и ергените да участват в тайнството на зачатието. В сведение на античния историк Херодот също се споменава, че тракийките са участвали в оргии и това е ставало в пещера.
ivoso.blog.bg

Паметник на женския полов орган

Света има много чудеса като: египетските пирамиди, стената на плача, сфинкса, Колизеума и други. Единственият паметник, който липсваше на човечеството, е паметникът на вагината. Ще зарадваме теб и ще омилостивим женската аудитория като покажем този шедьовър на изкуството.






Джейми Макартни е отлял копия на 400 вагини, които после е наредил по стената. Майсторът е установил, че всяка жена е с различно щастие и за това е започнал да събира мостри. Постарал се е да покаже уникалните извивки и форми на райския вход, за да може посетители да останат доволни.




 Много жени са се срамували от своята малка приятелка, но авторът на експозицията е показал, че няма нищо срамно. Творецът сподели, че е употребил всеки модел, преди да го сложи на стената (фукльо!). Надяваме се, че няма да намериш половия орган на бившата и честито на увековечените дами!

men.hotnews.bg

Индийски поход на мръсниците

Обожаваме секси индийки, а сега още повече ни се иска да сме в страната им и да присъстваме на "Подоха на мръсниците"! Това е своеобразен протест срещу увеличаването на случаите на сексуални нападения в страната и нарастващото чувство за несигурност сред жените.
Стотици ще присъстват на протестите в Делхи, организирани от 19-годишната студентка по журналистика Уманг Сабарвал, която смята, че е време да се чуе гласа на индийките. "Походите на мръсниците", които станаха глобален феномен, протестират срещу сексуалното насилие. При тях жените протестират оскъдно облечени, за да се противопоставят на обществената нагласа, че жертвите на сексуално насилие трябва да бъдат обвинявани за престъпленията срещу тях.

"В Индия, независимо какво носим, дори ако сме покрити от глава до пети в сари или бурка, ни унижават и насилват", заяви Сабарвал. "Това се оправдава, като казват, че сами сме си го търсили". В Делхи 85% от жените се страхуват от посегателства, според проучване от 2010. Столицата води списъка на опасни градове в страната с 489 случая на изнасилване за 2010 според полицейската статистика.
men.hotnews.bg

Секс статуи


Ха заповядай - черпим те една колекция с популярни еротични статуи! Порадвай им се, а после си пусни някое порно, като не пропуснеш да отбележиш колко по-яки са истинските жени!


На десетина минути от Международното летище в Джеджу, Южна Корея, има един много специален тематичен парк. Името му е "Jeju Loveland" и е фрашкан със 140 статуи в еротични пози. Абе, има и такива, дето само се целуват, ама си има и завъртени сексуални пози, че и няколко каменни вагинки на показ!



Даниел Едуардс е обсебен от Анджелина Джоли и Брад Пит, признал си го е сам! И за да няма съмнения, пичът е направил една скулптура, озаглавена "Brangelina Forever". Според него творението му узобразява как двамата правят "любов в стил Harlequin Romance" (т.е. крайно лигаво и псевдоромантично). Ние все си мислим, че можеше само една голичка и разкрачена Анджелина да сложи, ама карай.



Секс-музеят в Шанхай си е постоянно средище както на изкуствоведи, така и на обикновени чекиджии. Специалистите твърдят, че сред многобройните експонати най-интересни са миниатюрите. В основата на впечатляващата колекция са собствениците на музея - Лю Далин и д-р Ху Хонг Ксиа.



Френският скулптор Доминик Рьоне (не е онзи Рьоне от "Ало-ало"!), бива обсебен от вагините около 25-ата си година. Оттогава пичът се занимава с изработката на чудни скулптори, чиито гениралии са доста детайлни и радващи окото.



Тия пък статуи, както и много други на същата тема, си стърчат доволно в някакъв друг парк в Корея. Не знаем дали посещението в парка е ограничено за деца, ама може би би трябвало...



Този дървен чеп гордо се извисява в Еротичния музей в Париж, французите ги знаеш колко са разкрепостени (ако ен ги знаеш, крайно време е да изклатиш някоя парижанка!).



Доста по-метафорична творба на същата тема, но от американски артист - Дейвид Кенеди, който не обича директния подход, но (така прочетохме) е доста популярен в определени кръгове.



Скулптората на Роден "Вътрешен идол" си е абсолютна класика и е копирана многократно! Оригиналът е създаден още пред 1889 г., а сексуалното напрежениемежду двете фигури било адски реалистично предадено, твърдят специалисти.



Занг Якси май е единствената по-известна скулпторка, която се е престрашила да прави еротични творения. Мацката е китайка и никак не се притеснява (явно!) от сексуалността й, като основната тема на скулторите й е сексуалната чувствителност на жената като отговор на емоционалната й многоликост (кактото и да значи това...).

men.hotnews.bg

Как да направим секса незабравим?

Първият секс в една връзка не трябва да бъде прибързан.

Влюбването е нещо прекрасно и през първите месеци усещанията са необикновени. Но ако планирате да бъдете заедно дълго време, трябва да сте наясно, че това няма да е вечно така.

Не си струва веднага да се хвърлите в леглото и да се наслаждавате дотогава, докато прекрасният период не свърши. Наслаждавайте се на своята страст, но не бързайте да я изразявате. Опитвайте се да разтягате тези моменти.

Ето и факторите, които помагат да превърнем първите интимни моменти в незабравимо преживяване.

Чувственост.
Още през първите дни на връзката си покажете на своя партньор колко сте чувствена и нежна. Не е задължително за тази цел да намеквате за секс – просто бъдете по-внимателна в разговора с него. Докосвайте ръцете му, прегръщайте го нежно при среща, целувайте го по бузата за подарените цветя, бонбони и т.н. Нека неговото тяло свикне с вашето. Вашите докосвания трябва да бъдат асоциирани от него като нещо хубаво и приятно.
Чувствеността е душевно качество, което трябва да се развива. Старайте се да изглеждате по-чувствена, не се страхувайте да показвате на партньора си, че искате на него да му бъде добре.


Аромат.
Вие трябва не само да изглеждате добре, но и да миришете приятно. Вашето приближаване трябва да накара неговото сърце да бие по-силно. Естествено, не става дума за всекидневния душ или вана – това е по подразбиране. Но що се отнася до парфюмерията - ще ви с наложи да експериментирате.
Ароматите, които вие харесвате, могат да бъдат неприятни за вашия партньор. По време на първите срещи избирайте различни аромати тоалетна вода или парфюм и наблюдавайте неговата реакция. Миризмата притежава магнетична сила! Не се притеснявайте да попитате приятеля си за неговите предпочитания, възползвайте се от съветите му при избирането на някакъв парфюм.
Дрехите ви трябва да бъдат чисти. Костюмът след нощната дискотека, пропит от миризма на цигари и пот, може да отблъсне и най-пламенния ухажор.
Ако пушите, а вашият партньор не пуши, задължително се запасете с дъвка, която до известна степен ще спаси положението.

Докосването.
Ако искате добър секс, още от самото начало се докосвайте по-често до избраника си. Ако все още сте само на приятелски взаимоотношения, ограничете се с ръкостискане и разни други невинни, приятелски докосвания. Когато вече сте убедени, че вашите докосвания са му приятни, можете да си позволите по-интимни ласки. Прегръщайте го и докосвайте с буза неговата. Убедете се, че физическият контакт между вас вече е установен.

Целувките.

Обикновени по време на първата си среща партньорите правят грешка като се целуват “с език”. Вие ще го заинтригувате и очаровате много повече, ако вместо страстна френска целувка му подарите на сбогуване скромно докосване по устните. В началото и двамата партньори са загрижени и заинтересовани един за друг. Тези усещания бързо изчезват от твърде прибързаното сближаване.
В действителност, по време на силното влюбване мъжете се страхуват да не загубят пламенното си чувство, а жените инстинктивно страдат за своята безопасност. Затова не бързайте с целувките! Това не означава, че те трябва да се пренебрегват напълно. Когато го почувствате твърде близък и решите да правите секс, помолете го да ви целува страстно и нежно.
Някои жени дори са в състояние да получат оргазъм от една страстна целувка!

Колкото и да е странно, има и мъже, които не обичат да се целуват. Вие веднага ще разберете това по неговите реакции. Не се притеснявайте, вие можете да промените това – проста бъдете по-внимателна.

Петинг.
Днес петингът се препоръчва от семейните терапевти на тези двойки, които имат трудности в половия живот. А той е подходящ за ранните стадии от взаимоотношенията. Ако се срещате вече няколко седмици, но не можете да се решите на секс, започнете с него. Това е отличен начин да си опознаете телата и да установите кои ласки ви доставят най-голямо удоволствие. Започнете с ласките по-високо от кръста. Наблюдавайте партньора си по време на ласките, за да разберете по-добре неговите усещания. Положителното в петинга е това, че ако нещо не се получи, никой от партньорите няма да се чувства обиден или използван. Той е като репетиция. И нещо не ви пречи да го повторите отначало.

Доверие.
Ако ви се струва, че можете да пристъпите към секса, убедете се, че си имате пълно доверие. В противен случай сексът няма да ви достави пълното удоволствие. Измислете си меню от сексуални експерименти, които ще ви позволят да си изясните дали вашият партньор ви подхожда физически и сексуално, за да знаете как да градите отношенията си по-нататък.

Първият път.
Колкото по-дълго време отлагате момента на първия секс с партньора си, толкова по-добре. Отношенията стават по-здрави, той започва да ви цени повече и да се отнася към вас още по-ласкаво. Приготвяйки се за първия секс, не прекалявайте. Ако сте убедени, че непременно трябва да създадете романтична обстановка или да наемете стая в луксозен хотел, вие грешите – това само ще ви разсея от получаването на удоволствието. Сигурно ще страдате, че сте пропуснали и някаква подробност.

Ако сексът не е бил много добър, но вие сте убедени, че искате да продължите отношенията си с този мъж, не се притеснявайте – имате пред себе си много време за сексуален живот, в което не само можете да поправите първите грешки, но и да стигнете там, където границата е само небето.
ero-market.com/jurnala

Flamingo ADS

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...