понеделник, 1 август 2011 г.

Индийски поход на мръсниците

Обожаваме секси индийки, а сега още повече ни се иска да сме в страната им и да присъстваме на "Подоха на мръсниците"! Това е своеобразен протест срещу увеличаването на случаите на сексуални нападения в страната и нарастващото чувство за несигурност сред жените.
Стотици ще присъстват на протестите в Делхи, организирани от 19-годишната студентка по журналистика Уманг Сабарвал, която смята, че е време да се чуе гласа на индийките. "Походите на мръсниците", които станаха глобален феномен, протестират срещу сексуалното насилие. При тях жените протестират оскъдно облечени, за да се противопоставят на обществената нагласа, че жертвите на сексуално насилие трябва да бъдат обвинявани за престъпленията срещу тях.

"В Индия, независимо какво носим, дори ако сме покрити от глава до пети в сари или бурка, ни унижават и насилват", заяви Сабарвал. "Това се оправдава, като казват, че сами сме си го търсили". В Делхи 85% от жените се страхуват от посегателства, според проучване от 2010. Столицата води списъка на опасни градове в страната с 489 случая на изнасилване за 2010 според полицейската статистика.
men.hotnews.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Flamingo ADS

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...