петък, 18 май 2012 г.

Мъжката привлекателност зависи от... дължината на пръстите!

Достатъчно е да погледнете ръцете на мъжа, за да разберете дали той е харесван от жените.
Ако си мислите, че тайната се крие в размера на някой определен пръст, издаващ големината на члена – лъжете се. Подобни зависимости са просто мит. Интерес за учените представлява съвсем друг параметър – съотношението между дължината на показалеца и безименния пръст, наречено официално „2D:4D ratio”. Оказва се, че мъжете, при които безименният пръст е по-дълъг от показалеца са най-привлекателни за жените.
Международен екип от учени, съставен от швейцарци, британци и французи, се е опитал да намери връзка между „2D:4D ratio” и очарованието на гласа и телесната миризма. Тези опити обаче са се оказали неуспешни.
В експеримента са участвали 49 мъже на възраст от 18 до 33 години (пълния отчет е публикуван в професионалното списание Proceedings of The Royal Society B). Първоначално учените измерили „2D:4D ratio” на всички участници, после ги снимали с неутрално изражение на лицето и ги накарали да носят памучен тампон подмишница за 24 часа.
После снимките били представени на две групи британски студентки (49 и 35 момичета в двете групи). Около половината от участничките са взимали контрацептивни хапчета, тъй като учените искали да изключат влиянието на женските хормони през различните дни от цикъла.
Средният показател „2D:4D ratio” на участниците в експеримента се оказал равен на 0.97. Т.е. показалците били малко по-къси от безименните пръсти. Мъжете с показател 0.94 се оказали най-привлекателни. Междувременно не са отчетени никакви зависимости между телесната миризма, гласа и дължината на пръстите.
Трябва да се отбележи, че това изследване далеч не е първото в тази насока. Британците са установили преди това, че:
* Играчите на борсата имат повече успех, ако безименният им пръст е по-дълъг от показалеца;
* Хората с къс безименен пръст имат склонност към артрит;
* Математиците и физиците по правило имат равна дължина на безименния пръст и показалеца. При останалите участници показалецът е по-дълъг.
kisscontact.com

СЕКСЪТ И ЛУБРИКАНТИТЕ

Обобщената информация не е достъпна. Моля, кликнете тук , за да видите публикацията.

Flamingo ADS

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...